Wij halen je oude kleding op aan de deur

 • Home /
 • Wij halen je oude kleding op aan de deur

Wij halen je oude kleding op aan de deur

Texcollect is een nieuwe, sociale textielinzamelaar met een verfrissende aanpak en een groen hart. Wij kopen oude kleding en schoenen van particulieren, zodat die weer kunnen worden verkocht aan mensen in (bijvoorbeeld) Afrika. Door te investeren in het hergebruik van textiel verminderen we afvalstromen en grondstofgebruik. Zo zorgen we voor een lagere belasting voor het milieu.

 

Kleding inleveren makkelijk en aantrekkelijk.

Wat ons betreft gaat er dus geen bruikbaar kledingstuk meer de prullenbak in. Daarom maken we het inleveren ervan zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk. Dus halen onze chauffeurs zakken met gebruikte kleding en schoenen op bij mensen thuis. We betalen bovendien tot €0,20 per kilo.

 

Voor mens en milieu

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is belangrijk voor ons. Met het ophalen van kleding voor hergebruik helpen we mens en milieu. Maar ook de manier waarop we dat doen is sociaal en milieuverantwoord. We plannen onze ritten bijvoorbeeld zo efficiënt mogelijk in. We gebruiken weinig papier. En een groot deel van ons personeel, zoals onze chauffeurs, heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.

VERKOOP JE OUDE KLEDING

Kleding over? Gooi je kleding niet in de kledingbak. En zeker niet in de vuilnisbak! Want nu kun je oude kleding inleveren voor geld. En je hoeft er niet voor te sjouwen of te zoeken naar een kledingcontainer. Onze chauffeur komt je gebruikte / overtollige kleding en schoenen namelijk bij je thuis ophalen. Bovendien betalen we je tot €0,20 per kilo.

Steun aan door oorlog en natuurrampen getroffen landen

Oorlogen en natuurrampen zorgen ervoor dat steeds meer mensen ontheemd raken of noodgetroffen moeten vluchten.

Door geld in te zamelen voor Giro 555 of ander initiatief, kunt u deze mensen in nood helpen.

Dit kan door bijvoorbeeld een grote kledinginzameling`s actie te organiseren.

Ben u dit van plan of heeft u al een grote inzamelingsactie georganiseerd, neem dan contact met ons op.

 

 

Oude kleding inleveren voor geld is heel gemakkelijk:

1 Ruim je kledingkast op. Doe je oude kleding en schoenen in plastic zakken.

2 Maak online een ophaal-afspraak . Kies meteen of je het geld straks zelf wilt hebben of dat je het aan een goed doel geeft.  

3 Onze chauffeur weegt de kleding aan de deur. Je kunt direct zien hoeveel kilo je inlevert. En je krijgt direct betaald: tot €0,20 per kilo.

4 Vanaf 100 kg betalen we uit per bank!

 

Wij betalen tot €0,20 per kilo voor kleding en schoenen

 • Let op: de ingeleverde spullen moeten heel en schoon zijn. Dus geen vlekken, scheuren of gaten, beschimmelde en/of natte kleding.
 • Schoenen moeten per paar gebundeld zijn. We accepteren alle soorten draagbare schoenen en laarzen.
 • Wij accepteren kinderkleding, jassen, T-shirt's, broeken, rokken, jurken, sportkleding, ondergoed, BH's, sjaals, hoeden, mutsen, handtassen, sporttassen, riemen, sokken, enz.....
 • Ook huishoudtextiel accepteren wij zoals: dekbedhoezen, kussenslopen, bedovertrekken, handdoeken, washandjes, tafelkleden, gordijnen en vitrage.
 • Kussens, dekbedden, dekens en matrassen nemen we niet mee.
 • Wij behouden ons het recht voor kleding te weigeren, die volgens ons niet aan deze voorwaarden voldoet.

Goed om te weten:

 • Wij hanteren een minimum van 50 kilo voor het ophalen van kleding.
 • Zorg dat de kleding klaarstaat in zakken voordat de chauffeur arriveert.
 • Los nemen wij de kleding niet mee.
 • Bent u woonachtig in een flat zorg dan dat de kleding klaarstaat op de begane grond of elders waar het makkelijk toegankelijk is.
 • Zorg voor een helpende hand of assistentie als u op het moment van de ophaalafspraak de kleding (nog) niet klaar heeft staan.
 • Onze chauffeurs zijn tijdgebonden en hebben meerdere ophaalafspraken per dag.
 • Wanneer onze chauffeurs in de buurt zijn nemen ze telefonisch contact met u op. Controleer daarom bij het maken van de ophaalafspraak of het juiste telefoonnummer is ingevuld.
 • Bent u niet aanwezig op het moment van de ophaalafspraak, dan zal de chauffeur een kaartje achterlaten in uw brievenbus.
 • Kan de ophaalafspraak niet doorgaan, laat het ons dan weten door de afspraak tijdig te annuleren of een email te sturen naar info@texcollect.nl U kunt altijd een nieuwe ophaalafspraak inplannen.
 • Komt de ophaalafspraak te vervallen vanwege redenen aan onze kant dan stellen wij u per email op de hoogte.
 • Het aanbieden van kleding is op eigen risico. Texcollect is niet aansprakelijk indien kleding is aangeboden die achteraf niet had mogen worden meegegeven aan onze chauffeurs.

 

 

 

Kledinginzameling

Staat u op het punt een grote kledinginzameling te organiseren om geld in te zamelen voor Oekraïne of voor hulp met dor een zware aardbeving getroffen Turkije en Syrië? Neem dan snel contact met ons op.

Wil je met een stichting, bedrijf of school een kledinginzameling doen? Wij brengen graag een kledingcontainer (alleen voor de lange termijn).

Stuur ons een email en we komen de container plaatsen.

 

 Texcollect haalt jouw oude kleding en schoenen gratis op bij jou thuis. Je hoeft dus niet meer zelf de
deur uit. Wij brengen jouw kleding naar recyclingbedrijven. Zo kan het nog door iemand anders
worden gedragen, wat ook beter is voor het milieu. Je ontvangt van ons een kleine vergoeding die je,
als je dat wilt, aan een van onze goede doelen kunt doneren. Je kunt het natuurlijk ook zelf houden.